Kognitiv adfærdsterapi for par – øvelser

-her kan I hente øvelser for par – også selvom I ikke går i terapi

De par der går i terapi hos Psykolog Nikolaj Hyll arbejder grundigt og udførligt med egne, partnerens og fælles problemstilinger og udfordringer. Det gør de i såvel skriftlige opgaver som rollespil og adfærdseksperimenter. Træningen foregår i sessionerne og hjemme.

Træningen sikrer at terapien bliver konkret, at parene rent faktisk får reflekteret over deres udfordringer, finder frem til konkrete løsningsmuligheder samt at de får trænet ny adfærd og tænkning. Sker det ikke, har terapien ikke tilstrækkelig effekt.

Forløb tilpasses naturligvis til det enkeltes pars ønsker og behov, men der er standardøvelser som alle par har gavn af at lave – også de par der oplever at der ingen problemer er i deres forhold. Parrene kan optimere forholdet ved at lave dem og samtidigt forebygge fremtidige problemer.

Her kan I få adgang til 3 af de mest benyttede skriftlige øvelser – også selvom I ikke går i terapi hos Psykolog Nikolaj Hyll.

 

Nærmere beskrivelse af de 3 øvelser der kan købes:

Mål for vores forhold (3 sider): Her kommer I til at reflektere sammen om, hvordan I gerne vil have jeres forhold skal være/blive og hvordan I gerne vil være hver især som partnere. Dette er en øvelse som ofte bruges i første session.

Beroligende/støttende tanker og hensigtsmæssig adfærd for mig og min partner (3 sider): I denne øvelse skal I sammen undersøge, hvordan jeres egen og partnerens automatiske tænkning og adfærd er med til at vedligeholde eller forstærke negative følelser i problemsituationer. I arbejder sammen om at finde tanker og adfærd der reducerer negative følelser. Denne øvelse bruges ofte kontinuerligt i sessionerne og parrene fortsætter med at bruge den når forløbet er slut.

Analyse af min reaktion i en problemsituation (4 sider): Når parret, efter at have lavet flere fælles analyser i sessionerne, bliver rigtigt gode til at finde frem til automatiske tanker, følelser, kropslige fornemmelser og automatisk/uhensigtsmæssig adfærd, øver de sig hver for sig, og sammen, med at gå spadestikket dybere i følelsessystemet. I denne øvelse søger hver part indsigt i, hvordan situationen udløser tidligere indlærte følelser (fra barndom opvækst, oplevelser og tidligere forhold) og automatiske tanker og adfærd. Med parrets fælles mål for øje samarbejder de derefter med at finde ud af hvad de skal gøre anderledes – for både at hjælpe sig selv og deres partner.

Det koster kun 100 kr. at få øvelserne. I får øvelserne ved at betale 100 kr. til Mobile Pay på 45990 eller bank 4695 4806052396 (skriv ”parøvelser” i tekstfeltet). Send derefter en mail til hyllconsult@protonmail.com, hvor I skriver: Har betalt ”parøvelser” – så modtager I en mail med øvelserne i pdf. (Det tager ca. 1 arbejdsdag).

God arbejdslyst med øvelserne.

Hvis beskrivelserne her på siden inspirerer jer til at gå til parterapi hos Psykolog Nikolaj Hyll, kan I ringe til 29829174 for mere info eller for at bestille tid.

I kan også bestille tid direkte online her.